Paardencoaching

Wat is paardencoaching?

Bij paardencoaching ga je vanaf de grond beleven hoe een paard jouw omgang ervaart. In een informele omgeving vertaalt coach Anyta wat zij ziet. ’t Paard spiegelt je gedrag.’ Zonder op het paard te rijden, bouw je samen vertrouwen op en leer je te communiceren.

Spelenderwijs ervaar je zelf oplossingen dankzij oefeningen en de reactie van het paard. Veiligheid en respect staan altijd voorop. Iedereen dient bij zijn eigen gevoel te blijven. Het is absoluut niet nodig om ‘paardengek’te zijn. Er zijn meerdere formaten pony’s/paarden aanwezig. Er ontstaat persoonlijke groei door bewustwording van je innerlijke kracht.

“Het geeft mij kippenvel als ik zie hoe volwassenen en kinderen succes behalen door met de paarden te werken aan een  concrete coachvraag. Denk aan situaties op het gebied van scheiding, rouwverwerking of slechte communicatie. In veel gevallen helpen onze pony’s en paard mensen van hun angsten af, maar paardencoaching helpt ook simpelweg bij het opbouwen van zelfvertrouwen. Mensen staan meer in hun kracht. Na afloop zeg ik vaak ‘braaf’tegen de paarden en BRAVO voor de mensen!

Paarden oordelen niet en hierdoor ontvangen mensen de boodschap van het paard beter. Ze kunnen er actief mee aan het werk. Bij paardencoaching kun je oefenen in het veld en meteen zien wat de verandering jou brengt. Het ervarend leren is de grote meerwaarde.

 

Reacties zijn gesloten.